Ostajan opas

Näin ostat N&B-kodin

Uudistamme Newil&Baun asuntotuotteen vuoden 2023 aikana. Samassa yhteydessä asuntojen ostamismalli uudistuu entistä suoraviivaisemmaksi.

Näin ostat N&B-kodin

Kohti uutta Newil&Bau-kotia

Miten voin vaikuttaa kotiini? Miten kaupat tehdään? Tutustu ostajan oppaaseemme.

Näin se käy

Näin kotiunelmasi käyvät toteen

1. Liity N&B Familyyn ja kerro toiveesi

N&B Familyn jäsenenä pääset määrittelemään asumistoiveesi. Otamme toiveet huomioon uusien tuotteiden suunnittelussa.

2. Kuulet, kun toiveitasi vastaava N&B Koti on tulossa valikoimaamme

Kun kriteerejäsi vastaava uusi N&B Koti on toteutumassa, kuulet tulevasta kohteesta ensimmäisenä.

3. Valitse sopivat asunnot ostoslistallesi

N&B Kodin ostaminen ei ole hermoja raastava nopeuskilpailu. Kun kohteen asuntolista ja hinnasto julkistetaan, sinulla on hyvin aikaa valita unelmien asunto varavaihtoehtoineen ostoslistalle. Mitä pidempään olet kuulunut N&B Familyyn, sitä todennäköisemmin saat juuri haluamasi asunnon.

4. Kustomoi asuntosi N&B Studiossa

Sisustus- ja tuotevalintojen suunnittelun voit aloittaa milloin tahansa. Tallennettuasi suunnitelman voit muokata sitä N&B Family -tililläsi. Kustomointi on tehtävä kaupantekoon mennessä.

Tutustu N&B-studioon

5. Varmista rahoitus

Jotta olet valmiina hankkimaan juuri haluamasi huoneiston, hae rahoituspäätös jo etukäteen. Rahoitustavan vahvistaminen on tehtävä kaupantekoon mennessä tai asunto siirtyy seuraavalle jonossa.

Tutustu N&B-rahoitukseen

6. Kaupankäynti alkaa

Kauppaa käydään ostoslistojen mukaan, jonotusjärjestyksessä. Jonon ensimmäisellä on vuorokausi aikaa päättää, allekirjoittaako sopimuksen vai antaako asunnon siirtyä seuraavalle jonossa. Seuraavana päivänä vapautuneet asunnot tulevat jälleen vuorokaudeksi tarjolle seuraavalle jonossa.

7. Tapaa tulevat naapurisi ja päätä kotitalosi yhteistiloista

Kun kaupanteko on käynnistynyt, kutsumme uudet kodinostajat N&B Eventtiin tapaamaan toisensa ja nostamaan maljan uudelle kodille. Tilaisuuden yhteyteen kuuluu myös asuntokauppalain mukainen ostajien kokous.

8. Seuraa rakentamista uutiskirjeissämme

N&B-kodin ostajana kuulet uutisia työmaalta säännöllisesti. Rakentamisen laatu on meille ensiarvoisen tärkeää prosessin joka vaiheessa.

9. Kutsu työmaakäynnille

Kun rakentaminen on edennyt sisätiloihin ja tilat alkavat hahmottua, saat kutsun työmaalle ja pääset näkemään uuden talosi ensimmäistä kertaa.

10. Valmistaudu muuttoon

Rakentamisen laatu on meille ensiarvoisen tärkeää prosessin joka vaiheessa. Siksi saat meiltä myös asukkaan oppaan tueksi huolelliseen muuttotarkastukseen.

Onnea uuteen N&B-kotiin!

Muutto & vuositarkastus

Elämää N&B-kodissa

Saatuasi avaimet uuteen N&B-kotiin pääset heti muuttamaan ja nauttimaan uuden kodin parhaista puolista. Ensimmäisen vuoden aikana ilmenevät mahdolliset viat ja puutteet tarkastetaan vuositarkastuksessa, jonka yhteydessä sovitaan myös niiden korjaamisesta. Suuret remonttihuolet eivät vaivaa uuden kodin ostajaa vuosikymmeniin!

Ostajan turvana

Turvana RS-järjestelmä

Asuntojen suunnittelua ja rakentamista ohjaavat Suomessa lait ja määräykset. Kauppaan liittyvää kokonaisuutta säätelee asuntokauppalaki.

RS-järjestelmä

Uuden asunnon kauppa

Asuntokauppalain mukaisesti asunnon ostajaa suojaa rakennusvaiheessa RS-järjestelmä (RS = rahalaitosten neuvottelukunnan suosittelema).

Asuntojen rakentaja asettaa ostajan turvaksi asuntokauppalain mukaisen rakennusajan vakuuden sekä takuuajan vakuuden, joka vapautetaan vasta kun mahdolliset vuositarkastuksessa havaitut virheet on korjattu.

Tämän lisäksi ostajan suojana toimii perustajaurakoitsijan kymmenen vuoden virhevastuu. Asukkaan turvana ovat myös turva-asiakirjat, joita ovat mm. asunto-osakeyhtiön taloussuunnitelma, yhtiöjärjestys ja rakennustapaselostus.

Turva-asiakirjoja säilytetään kohteen RS-pankissa tai aluehallintovirastossa (AVI), jotta asunto-osakkeen ostajan edut voidaan turvata rakennusvaiheessa.

Ennen kaupantekoa saat tutustua turva-asiakirjoihin ja ne ovat myös kauppakirjan liitteenä.

Lue uuden asunnon kaupasta Rakennusteollisuuden ostajan oppaasta.

Ostajan opas (Rakennusteollisuus)
Positiivinen palaute

Anna palautetta

Miten juuri tämä sivu palveli sinua tänään?

Löysitkö etsimäsi tiedon? Innostuitko? Toimiko sivu tarpeisiisi hyvin vai huonosti?