Asunto-osakeyhtiö

Lehtisaaren Torni

Papinpöydänkuja 1, 00340 Helsinki

Newil&Bau Koti

Lehtisaaren Torni

Lehtiaaren Torni sijaitsee yhdellä Länsi-Helsingin arvostetuista saarista, jossa yhdistyy koko Helsingin mittakaavassa ainutlaatuisella tavalla reilun vartin matka keskustaan, luonnonläheisyys, oma rauha ja palvelut.

Joonas Kanervan ja Ted Schaumanin hätkähdyttävän upea arkkitehtuuri, palkitun Masu Planningin maisemasuunnittelu ja yksityiskohtiin ulottuva sisustuksen sekä yleisten tilojen suunnittelu muodostavat kokonaisuuden, jollaista harvoin näkee uudisrakennuksessa.

Lehtisaaren Tornin rakennuttajan Newil&Bau:n asiakaslupaus, olla markkinoiden vastuullisin ja ympäristöystävällisin toimija, toteutuu myös Lehtisaaren Tornissa. Tämän talon hiilijalanjälki on lähes 54% matalampi verrattuna vastaavaan taloon, joka rakennetaan tavanomaisin ratkaisuin.

Osoite

Papinpöydänkuja 1, 00340 Helsinki

Valmistunut

2/2023

Asuntoja

30 kpl

Kerroksia

K1–9 krs.

Arkkitehti

Shuman & Nordgren ja Schauman Arkkitehdit

Tontti

Vuokratontti

Hissi

On

Autopaikoitus

21 autohallipaikkaa naapuritontin kanssa jaetussa pysäköintihallissa

Lämmitystapa

Maalämpö, vesikiertoinen patterilämmitys. Pesuhuoneessa mukavuus-lattialämmitys.

Ekologisuus & energiatehokkuus

Maalämpö, aurinkopaneelit, älykäs taloautomaati, sadan vuoden runko, A-energialuokka

Hiilijalanjälki

54% normaalia pienempi, 7,6 kg CO2e /m²

Talon arkkitehtuuri

RAKENNUS

Lehtisaaren Tornin kiinteistöstä haluttiin suunnitella maamerkki, jonka esikuvana oli 1900-luvun alun rakennuskannan kunnianhimoinen arkkitehtuurin ja laadun taso – vuosikymmenestä toiseen kestävää kauneutta ja koti seuraavaksi sadaksi vuodeksi.

Arkkitehtuuri

Näyttävyyttä ja iätöntä kestävyyttä

Arvostettujen Schauman & Nordgren architects ja Schauman arkkitehtien suunnittelema Lehtisaaren Torni sijoittuu keskeiselle paikalle uniikin lähisaaren sydämeen. Kohteesta muodostuu maanläheinen maamerkki, jonka arkkitehtoninen identiteetti liittyy monipuoliseen kaupunkiasumiseen luonnon helmassa.

Rakennuksen ylimmistä kerroksista avautuvat mahtavat merinäkymät sekä Keilalahden että Laajalahden suuntaan.

Iättömät materiaalit tiili, puu ja lasi sekä selkeälinjainen arkkitehtuuri luovat hienostuneen ja vähäleisen linkin Lehtisaaren historiaan ja sen rakennuskantaan.

Maisemasuunnittelu

VEHREÄ PIHA

Kauneus, vehreys, toiminnallisuus ja ympärivuotisuus ovat N&B-kodin pihan tunnusmerkkejä. Viimeistellyt pihapiirit sulauttavat rakennuksen ympäristöönsä ja koti jatkuu seinien ulkopuolelle.

Piha

Ihmislähtöinen ja ajaton piha jakautuu kahteen teemaan ja tasoon

Piha jakautuu selkeästi kahteen teemaan ja tasoon – idea joka nousi luontevaksi dialogiksi talon arkkitehtuurin kanssa ja seuraa sitä miten tasot luonnostaan asettuvat maastoon. Yleisilme on rehevä ja runsas, ja kasvillisuus ikäänkuin syleilee korttelia.

Ylätaso on pienimittakaavainen pihaympäristö, kokemuksena intiimi, muodostaen naapurusto-tunnelman terasseilla ja puutarhamaisilla istutuksilla. Alataso on julkisempi, monilajisella puustolla ja se liittyy ilmeeltään korttelin eteläpuolella olevaan metsärinteeseen. Tornitalon aukiomainen edusta linkittää korttelin ympäröivään kaupunkiin. Pihalta löytyy lisäksi leikkialueita, asukkaiden yhteisiä kohtaamis- ja grillauspaikkoja, sekä pergola.

ASUKKAAN PALVELUT

Monipuoliset asukkaiden palvelut antavat enemmän vastinetta rahoille. Kauniit, yksityiskohtia myöden viimeistellyt yhteistilat, liikkumisen palvelut ja N&B-sovellus tekevät asumisesta miellyttävää.

Tilat & palvelut

Yksityiskohtaisesti viimeistellyt yhteistilat ja arjen logistiikka

Torniin on rakennettu upea, korkea ja avara sisääntuloaula, jonka yksityiskohdat on suunniteltu toivottamaan sinut tervetulleeksi kotiin joka päivä. Kätevän kuraeteisen kautta pääset mukavasti sisään luontoretken jäljiltä rapaisena. Pääsisäänkäynnin lomaan, rakennuksen kivijalkaan muodostuu naapuruston uusi kohtaamispaikka. Pohjakerroksen korkea liiketila avautuu ilta-auringossa sijaitsevalle uudelle aukiolle.

Etätyöskentelytila

Etätyöskentelytilassa pääset työskentelemään poissa kotoa, mutta työmatka jää lyhyeksi. Tilassa on työpisteitä ja istuinryhmä pöydän ääressä.

Yhteiskäyttöauto ja -pyörät

Asukkaana voit hakea alakerran autohallista yhtiön Omago-yhteiskäyttöauton käyttöösi vaikka ostosreissua varten. Vaihtoehtoisesti voit liikkua Pelagon yhteiskäyttöpyörällä. Talosta löytyy myös pyöränhuoltopiste arkieteisen yhteydestä.

Pakettihuone

Talon palveluihin kuuluvat myös pakettien noutolotilat pakettihuoneessa, jonne voit tilata kotiinkuljetettavat lähetyksesi. Lisäksi huoneessa on myös kylmäsäilytyskaappi ruokalähetyksille.